Ponedeljak 23.09.2013.
06:47
mondo.rs

Srbe sudbina spasila od smrti u Najrobiju!

Ivan Marović

"Vestgejt je najprestižniji šoping mol u Najrobiju, zato su ga teroristi i odabrali za metu", rekao je Marović za mondo.rs i dodaje da je njegova porodica samo čudom izbegla da se nađe na tom mestu u vreme napada teorista koji su, prema dosadašnjim informacijama ubili 69 ljudi, a više od 200 ranili.


"Planirali smo da odemo do Vestgejta, međutim, moja supruga je odlučila da odvede sina u železnički muzej, a ja sam ostao kod kuće da završim neke poslove", istakao je Marović, dodavši da je ovaj tržni centar omiljeno mesto za izlazak vikendom.


"Svako ko želi da bude viđen, pije kafu u bašti Art kafea vikendom pre podne. Zato je među žrtvama i mnogo viđenijih ljudi u Keniji, na primer - vrlo popularna radio voditeljka Ruhila Adatja, čuveni pesnik iz Gane Kofi Avunur i mnogi drugi", objašnjava Marović.

Stravične scene iz tržnog centra Vestgejt
 


Prema njegovim rečima tržni centar Vestgejt je ogroman, akcija vojske je dugo trajala jer su državne snage zauzimale deo po deo ovog zdanja. Kako je istakao Marović, helikopteri su dva dana nadletali kuću u kojoj živi sa porodicom, a koja je udaljena oko dva kilometra od krvavog tržnog centra.

Većina talaca oslobođena, skoro cela zgrada pod kontrolom

Većina talaca zarobljenih u tržnom centru u Najrobiju oslobođena je, saopštila je u nedelju uveče kenijska vojska, dodajući da su snage bezbednosti preuzele kontrolu nad najvećim delom te zgrade.
"Većina talaca bezbedna je i snage bezbednosti preuzele su kontrolu nad najvećim delom kompleksa. U ovom trenutku ulažemo sve napore kako bismo omogućili brzo okončanje situacije", navela je kenijska vojska na svom Tviter nalogu.

2024 © - Vesti online