Ponedeljak 23.09.2013.
01:23
Beta

SNS i DSS podnose zahtev za smenu Đilasa

Naprednjaci i DSS rešeni da smene Đilasa
 


Kako je agenciji Beta rekao predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović zahtev će biti predat u 10 časova, a nakon toga novinarima će se zajedno obratiti on i šef odbornika naprednjaka Aleksandar Jović.

"Danas ćete sve saznati", kazao je Mladenović, odgovarajući na pitanje čiju podršku SNS i DŠ očekuju u zahtevu za smenjivanje Dragana Đilasa.

Kako je ranije najavljivano Srpska napredna stranka (SNS) trebalo bi i da danas održi sednicu Predsedništva na kojoj će se raspravljati o načinu promene vlasti u Beogradu.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić i šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić ranije su najavili da će njihove stranke ovog vikenda razgovarati ovim povodom i doneti konačnu odluku o promeni vlasti u glavnom gradu.

Sednica Skupštine Beograda na kojoj bi gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu trebalo biti izglasano nepoverenje zakazana je za utorak, 24. septembra.

SNS, SPS i njegovi koalicioni partneri, kao i Demokratska stranka Srbije (DSS) imaju 55 od 110 odbornika, i potreban im je još jedan glas da bi gradonačelnik bio smenjen.

2024 © - Vesti online