Nedelja 22.09.2013.
17:14 >> 18:12h
mozzartsport.com

Zvezda potonula na Vračaru!

 Nemoć: Abiola Dauda
 

Jedini gol na meču pao je iz prvog kiksa Zvezdine poslednje linije. Brza kontra posle jedne od brojnih prilika indisponiranog Abiole Daude, duga lopta Vladimira Jašića za Adama Marušića i nesrećan pad Darka Lazića, koji se okliznuo i omogućio 20-godišnjem fudbaleru Voždovca da izbije sam pred Bobana Bajkovića.

Samouveren udarac punim stopalom za ispostavilo se konačnih 1:0.

Iako su Zmajevi mogli da do vrha napune očajnu odbranu crveno-belih. U drugom poluvremenu Vladimir Đilas i Adam Marušić su imali četiri situacije jedan na jedan sa Bajkovićem, ali je golman Zvezde bio maestralan, jedini vredan pohvala u crveno-belom timu, dok je jednom na gol liniji intervenisao Nikola Mijailovića.

Ostaje, ipak, utisak da Zvezdi gol ne može da da samo onaj koji neće. Promaja duva na sve strane.

Crveno-beli su, pak, svoje šanse propustili u prvom delu igre, s obzirom da su gosti vrlo solidno otvorili meč. Agresivna igra donela je i nekoliko više nego izglednih šansi, ali Abiola Dauda pre svih, te Goran Gogić, Miloš Ninković i Nejc Pečnik nisu bili dovoljno koncetrisani.

Dobrim delom i jer je golman Zmajeva Nikola Perić bio odličan. Istakao se Perić i u samom finišu kada je skinuo zicere Filipu Kasalici i Draganu Mrđi, koji su propustili da uhvate poslednji voz i Zvezdu spasu poraza koji je silno razočarao navijače zbog čega je ekipa ispraćena zvižducima i uvredama.

Sjajnu podršku je  Perić imao i od svojih defanzivaca, koji su sve vreme bili borbeni, čvrsti i dobro postavljeni.

Nenad Lalatović je očigledno dobro uradio domaći zadatak. Slaviša Stojanović... Pa, trebalo bi da se zapita o svom statusu. Ogroman deo krivice, naravno ide i na igrače Crvene zvezde, koji su posle meča morali da istrpe brojne uvrede navijača i Delijama predaju dresove... Svi osim Miloša Ninkovića i Bobana Bajkovića.

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 1:0

 

VOŽDOVAC: Perić, Jašić, Dragović, Lalić, Đorđević, Milovanović (od 58. Sekulić), Nikolić, Marušić, Babović (od 90. Vasiljević), Obradović, Đilas (od 70. Ožegović).
 CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Martinović, Lazić (od 76. Mrđa), Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović (od 46. Kasalica), Ninković, Pečnik (od 43. Milunović), Dauda.
 

STRELAC: Marušić u 26. minutu. STADION: Obilića. GLEDALACA: 3000. SUDIJA: Milenko Vukadinović (Beograd).

Super liga

Rezultati šestog kola: 

 

Subota, 21. septembar

Radnički 1923 – Donji Srem 2:0 (2:0)
/Spalević 27, Beljić 34/

Spartak – Napredak 3:2 (2:1)
/Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 – Mirosavljević 40pen, Ndiaje 54/

Novi Pazar – Javor 2:0 (1:0)
/Kecap 45, Mutavdžić 80/

Rad – Sloboda 0:0

Čukarički – Jagodina 0:0

Partizan – OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Ilić 42, A. Živković 75/

 

Nedelja, 22. septembar

Voždovac – Crvena zvezda 1:0 (1:0)
/Marušić 26/

 

Sreda, 2. oktobar

16.30: Radnički Niš - Vojvodina

 
2024 © - Vesti online