Nedelja 22.09.2013.
15:18
mozzartsport.com

Vuk Rašović: Ne znam šta su nam to sudije poklonile?

 Trener Partizana Vuk Rašović
 

Maltene ne prođe meč da protivnički trener krivicu za nepovoljan rezultat makar i delimično prebaci na leđa arbitara. Šef struke srpskog šampiona ne razume otkud ta praksa, prenosi "Mocart sport".
"Ne bih to hteo da komentarišem nešto posebno, jer znam koliko se spremamo za svaku utakmicu i koliko se trudimo na svakoj od njih. A i ne vidim šta su nam to sudije poklonile i koje to bodove nismo zaslužili? Grešaka sudijskih je uvek bilo i biće. Ima ih i u Evropi. Svakog vikenda. Mi se nismo bunili ni kada su one bile na naštu štetu. Šta je trebalo da kažem posle meča sa Tunom kada nam je poništen gol i nije sviran penal? Zar je trebalo da komentarišemo da je to bilo namerno?", odgovara Rašović konkurenciji.

Ali, da se vratimo na teren. Crno-beli su protiv Romantičara upisali i četvrtu uzastopnu pobedu i osamili se na čelu tabele.
"Važno je da smo ušli u seriju i moramo da nastavimo u ovom ritmu. Kada je odnos prema igri i obavezama pravi, onda neminovno do izražaja dođe i nesporan kvalitet ovih momaka. Ne smemo se, međutim, opuštati. Želim da se ponavljamo. Bez obzira na ime protivnika, da li igramo u subotu ili sredu, prvenstvno ili Kup", navodi trener Partizana kojeg ne brine što crno-beli gotovo po pravilu zaigraju tek u drugom poluvremenu.
 

"Utakmica se igra 90 minuta... Uostalom, nije lako. Svi protivnici imaju specijalan motiv protiv Partizana. Mnoge ekipe žive za mečeve sa nama, Zvezdom i Vojvodinom, jer su one najbolja prilika za njihove igrače da ih neko primeti".

Zabrinjavajuća je i još jedna, na prvi pogled ohrabrujuća stvar. Utisak je, naime, da Partizan previše zavisi od 17-godišnjeg Andrije Živkovića?
"Ma dobro je to, zašto nije dobro?", kontrapitanjem odgovara Rašović i pojašanjava:
"Nisu bitne godine, već ono što se pokazuje na terenu, a on dobro igra, učestvuje u organizaciji akcija, radi u odbrani, namešta i daje golove. Na nama je samo da sve to doziramo i probamo da svedemo na minimum oscilacije kakvih će sigurno biti, jer je reč o mladom momku. Andrija nam je doneo nam je novu energiju, energiju koja je neophodna ekipi. I napravio odličnu konekciju sa navijačima. Trebalo bi da je uzor igračima koji dolaze u Partizan ili čekaju da iz naše škole pređu u prvi tim. Pa i starijima od sebe".

Nažalost, u takvim situacijama, skorija istorija nas je naučila, mladi talenti obično vrlo brzo napuštaju Srbiju?
"Ne smem da razmišljam toliko daleko, posebno jer su to stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da se nadam da će što duže ostati s nama i za to vreme pružiti još mnogo ovakvih partija".

Nameće se i pitanje: Da li blistave partije Živkovića povećavaju žal Rašoviča zbog toga što ne može da računa na Andrijinog vršnjaka Danila Pantića?
"Koliko mi je poznato ljudi iz klube čine sve da se dogovore sa Pantićevim roditeljima. Danilovo znanje, mladost i energija su potrebni prvom timu Partizana".

Naravno, ne treba zaboraviti da je protiv Slobode odličan bio još jedan proizvod omladinske škole crno-belih – Marko Živković.
"Marko se polako vraća uz formu u kojoj je bio u vreme dok smo zajedno radili u Teleoptiku. Samo su mu nedostajale utakmice. Šest meseci je bio bez njih, a svakome je neophodan kontinuitet. Nadam se da će ostati na ovom nivou i bitio jpš bolji, jer dobro znam koliko još može".

Ali, ne zavisi baš sve od golobradih mladića. Tu se pre svega misli na kapitena Sašu Ilića, koji je načeo OFK, te štopera Milana Obradovića.
"Sale je fudbalski znalac, čovek koji razume igru i pozitivno utiče na ekipu bez obzira na to koliko vremena provede na terenu. Samo mu iz utakmice u utakmicu, u zavisnosti od rivala i taktike, menjamo minutažu i poziciju u timu. A on se nikad ne buni i uvek radi za tim. Za Milana važi isto što i za Saleta. Iskusan igrač. Sa velikim znanjem, koji daje sigurnost ostatku ekipe", komentariše Rašović.

2024 © - Vesti online