Subota 21.09.2013.
20:55
P. Živković - Vesti

Ilić i Živković za novu pobedu Partizana

Četiri utakmice - četiri gola: Andrija Živković
 

Nisu crno-beli prikazali spektakulranu partiju, ali su bili disciplinovani i taktički zreli, što im nije bila karakteristika s početka sezone. Pre svega, odbrana je postala mnogo sigurnija, a vezni red sa Andrijom Živkovićem je najjači adut u nastojanjima da se odbrani šampionska titula. Problem će predstavljati špic napada, Kojić je na ovom meču bio usamljen, slaba konkurencija mogla bi da utiče na rezultate u nastavku sezone. S druge strane, "romantičari" su imali samo jednu želju - da ne prime gol! Kad se to dogodilo u finišu prvog dela njihova igra se potpuno raspala, Partizan je mogao da postigne i više golova, ali je i ovo deovoljno da se zadrži liderska pozicija u šampionatu.


Partizan je u prvom poluvremenu imao veći posed, ali su "romantičari" uspeli da umrtve ritam i zahvaljujući odličnom Vasiljeviću osujete većinu napada domaćih. Nemanja Kojić usamljen u špicu nije dobijao upotrebljive lopte, ali je trener gostiju istovremeno "žrtvovao" igru u fazu napada, pošto Stojković u prvih 45 minuta nije imao nijednu intervenciju. Sredinom prvog poluvreman Jojić je dva puta lepo pokušao da uposli saigrače, Vasiljević je oba puta bio brži od Kojića i Volkova. Partizan je opasniji bio po desnoj strani, gde su funkcionisali Živkovići, Andrija i Marko. Upravo je Andrija u 40. minutu lepo šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla pored desne stative. Živkovići su "kumovali" vođstvu Partizana u 43. minutu. Andrija je sjajno uposlio Marka, usledio je još bolji centaršut, Kojić i Jojić su se spetljali na gol-liniji, ali je odbijenu loptu Saša Ilić pospremio u mrežu - 1:0.


"Romatičari" su u nastavku počeli sa mnogo ofanzivnijom formacijom, Partizan im je prepustio inicijativi i iz kontranapada pokušavao da duplira prednost. U 52. minutu Ilić se sjajno izborio za šansu, koju je upropastio Nemanja Kojić nepreciznim udarcem sa desetak metara razdaljine od mreže gostiju. Imao je Kojić šansu i u narednom napadu, ovog puta se sam izborio za situaciju, i šutirao pravo u golmana Pavlovića. U 63. minutu ponovo sarađuju Andrija i Marko Živković, ovaj drugi je odlično dodao loptu do Jojića u srcu šesnaesterca, ali je vezista Partizana brzopleto i neprecizno šutirao. Sedam minuta kasnije Andrija Živković je pripremio šanse  Obradoviću i Volkovu, koji nisu uspeli da matiraju Pavlovića...

I onda je Andriji Živkoviću dosadilo da priprema šanse drugima! U 75. minutu uzeo je loptu na centru, čak je pao u duelu sa Planićem, ali se brzo podigao i nastavio kretnju prema golu, pa se oslobodio i Vasiljevića i desnom nogom poslao loptu u gornji levi ugao - 2:0. Četvrti gol Andrije Živkovića u četvrtoj utakmici. Zvezda je rođena! Partizan je do kraja utakmice rutinski odradio posao, a priliku da debituje na prvoligaškoj sceni imao je i Nemanja Petrović.

Partizan - OFK Beograd 2:0 (1:0)
Strelci: Ilić u 43. i A. Živković u 75. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 4.000. Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad)
PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Stanković - (od 24. Ostojić), Obradović, Đemba Đemba (od 62. Brašanac), Gulan, Jojić, Ilić, A. Živković (od 79. Petrović), Kojić.
OFK BEOGRAD: Pavlović, Golubović, Planić, Vasiljević, Ješić, Zdjelar, Micevski, Perović (od 46. Damjanović), Radivojević (od 46. Ivanović), Čavrić (od 69. Dražić), Bogavac.

2024 © - Vesti online