Subota 21.09.2013.
17:11 >> 17:45h
RTS

Tadić: Podržavam Vladu u evrointegracijama

Borba protiv organizovanog kriminala i terorizma bila je bolja do 2012., smatra bivši predsednik Srbije
 

Uprkos svim teškoćama s kojima se EU suočava poslednjih godina, "svaka alternativna politika toj politici mnogo je lošija nego i ovakve integracije u EU, pruža manje izvesnosti, manje sigurnosti, manje izglednosti za bolji život građana", rekao je Tadić novinarima po završetku trećeg Beogradskog bezbednosnog foruma.

Ocenio je da u Srbiji postoji "iskorak u borbi protiv korupcije", ali da borba protiv organizovanog kriminala i terorizma nije nastavljena onom snagom kojom je vođena od 2008. do 2012. godine.

Tadić se založio i za učešće Srbije u mirovnim operacijama EU, jer bi Srbija na taj način pokazala da je solidarna i da je partner i saveznik evropskih država.

Cane: Tadić mi montirao optužnicu

Napominjući da Srbija mora da sprovede bolne i skupe dubinske reforme, koje ne donose preko noći rezultate, Tadić je rekao da je na vođstvu Srbije da nastavi da sprovodi takvu politiku, ali i da objasni i približi građanima strateške ciljeve države i sve ono što je od koristi za njihove živote.

"Tu je potreban angažman ne samo vladajućih stranaka, već i opozicije, nevladinih organizacija, novinara, univerziteta", dodao je Tadić.

2024 © - Vesti online