Subota 21.09.2013.
12:52 >> 15:53h
M. Stojiljković - Vesti

Vemić posle Đokovića trenira pobednicu Vimbldona!

Raduje se saradnji sa srpskim trenerom: Kiki Mladenović
 

Kristina Kiki Mladenović, talentovana 20-godišnja teniserka, ovu informaciju objavila je na svom Tviter profilu.

 

Dušan Vemić, svojevremeno dva puta proglašavan najboljim teniserom Jugoslavije (1995. i 1997. godine), sporazumno je prošlog meseca raskinuo ugovor sa Novakom Đokovićem posle više od godinu i po dana zajedničkog rada.

Saradnja 37-godišnjeg trenera i bivše juniorske šampionke Rolan Garosa zvanično će početi na turniru u Tokiju, koji je na programu naredne nedelje. 

Kristina Kiki Mladenović, čiji je otac Dragan bio rukometni reprezentativac Jugoslavije i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, a majka Dženita bivša odbojkašica, uvek je isticala da su srpski geni zaslužni za njene uspehe.

Zanimljivo je da Kiki ima i tri godine mlađeg brata Luku koji je talentovan fudbaler, član je francuskog drugoligaša Meca.

Kiki je rođena u Francuskoj, a profesionalnim tenisom počela je da se bavi 2009. godine. Trenutno je 50. igračica na WTA listi, a najbolji plasman imala je krajem avgustu ove godine kad je bila 36.

Najveći uspeh u karijeri ostvarila je ove sezone na Vimbldonu gde je osvojila titulu u miksu zajedno sa Danijelom Nestorom, Kanađaninom rođenim u Beogradu. Prethodno su njih dvoje igrali i u finalu Rolan Garosa, ali su tada poraženi u meču za titulu.

Osvojili Vimbldon u miksu: Kiki Mladenović i Danijel Nestor
 
 
2024 © - Vesti online