Subota 21.09.2013.
10:45
Telegraf

Izabrana najlepša muslimanka na svetu

Nigerijka Obadiji Ajša Ajibola (21), ogrnuta burkom boje slonovače i na visokim štiklama, proglašena je najlepšom muslimankom na svetu. Ona je pobedila ne samo zbog svoje lepote, već je bila najbolja u recitovanju Kurana i izlaganju o islamu u savremenom svetu.

Prilikom proglašenja Obadiji je klekla i zahvalila Alahu rečima "moćan je Alah". Pored titule i lente, osvojila je oko 2.000 američkih dolara i put u Meku i Indiju. "Mi samo pokušavamo da pokažemo da je islam lep", rekla je povodom takmičenja zvanično najlepša muslimanka.

Za takmičenje se prijavilo više od 500 devojaka, koje su odgovarale na pitanja o njihovom odnosu prema islamu. Jedan od uslova za takmičenje bio je da devojka bude pokrivena, a pored njihovog imena i prezimena podjednako važna informacija bila je i kada su počele da se pokrivaju.

U finalu za izbor najlepše muslimanke učestvovalo je 20 devojaka iz šest država: Bangladeša, Bruneja, Irana, Malezije, Indonezije i Nigerije. Celo takmičenje bilo je, kako su organizatori istakli, nenasilni protest na finale Mis sveta, koje će se održati na Baliju, a koje je razbesnelo tvrdokorne muslimane.

Poslednjih nedelja stotine ljudi je na ulicama protestovalo zbog održavanja poznatog takmičenja lepote, koje je trebalo da se 28. septembra održi u Džakarti. Međutim, iz bezbednosnih razloga, gala veče je premešteno na ostrvo Bali, hindu enklavu u Indoneziji. Ipak, lepotice ove godine nećemo gledati u bikinijima, već će biti ogrnute sarongom, odnosno šarenom maramom za plažu, kako javnost u Indoneziji zahteva.

2024 © - Vesti online