Subota 21.09.2013.
00:14
Beta

Počinje Beograd prajd 2013.

Kako je najavio Organizacioni odbor, na dovodnevnoj konferenciji predstavnici ambasada, domaćih i međunarodnih institucija, aktivisti i pravni eksperti govoriće o slobodi okupljanja LGBT zajednice na lokalnom, regionalnom i svetskom nivou.

Foto: Ilustracija

Predviđeno je da konferenciju otvori premijer Ivica Dačić, dok bi završni govor trebalo da održi prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

U saopštenju se navodi da će na konferenciji učestvovati šef Delegacije EU Majkl Davenport, šefica Misije Saveta Evrope Antje Rotemunf, šefica tima za pregovore sa EU Tanja Miščević, predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Nataša Vučković, dok će se aktivisti iz Srbije ugostiti kolege iz Ugande, Vijetnama, Kanade, Belorusije, Grčke, BiH, Makedonije, Crne Gore.

Program "Beograd prajda 2013" se nastavlja Nedeljom ponosa, koja obuhvata izložbe, koncerte, pozorišne predstave, filmske projekcije i druge događaje na više lokacija u gradu i traje od 23. do 26. septembra, dok je Šetnja najavljena za 28. septembar.

2024 © - Vesti online