Petak 20.09.2013.
10:12
BETA

Ferguson: Nisam uticao na sudije!

Ne može da veruje: Aleks Ferguson
 

Bivši fudbalski sudija Mark Hejlsi rekao je početkom nedelje da je imao "dobar odnos" sa Fergusonom, nakon čega su mediji spekulisali da je trener tokom višegodišnjeg boravka u Junajtedu imao nedozvoljen uticaj na sudije.

"Ne mogu da verujem... Sigurno je mislio da je važno da u svojoj knjizi mora da ima poglavlje o Aleksu Fergusonu. Većina trenera, pogotovo na severozapadu zemlje su ga podržavali, kao i mnogi fudbaleri, kada se lečio od raka. To je bio uzašan period za njega, a fudbalska braća su ga podržala", rekao je Ferguson za klupsku
televiziju.

Ferguson, koji je tokom karijere često bio u sukobu sa sudijama, rekao je da nikada nije uticao na suđenje.

"Najsmešnije je to da sam, navodno, uticao na sudijsku organizaciju. Imam najlošiji rekord od svih trenera u istoriji engleskog fudbala, morao sam da platim 100.000 evra kazni, često sam bio suspendovan. I to je uticaj na suđenje...", rekao je Ferguson.

Ferguson je u maju završio karijeru i za 27 godina sa Mančester junajtedom osvojio je 38 trofeja, od kojih 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona, pet FA kupa, četiri Liga kupa i svetsko klupsko prvenstvo.

2024 © - Vesti online