Petak 20.09.2013.
10:06
mozzartsport.com

Kleo: Voleo bih da se vratim u Partizan!

Partizan i Srbija ostali u srcu: Gabrijel Kordova Kleo
 

Nema tog Grobara koji ne bi hteo da se u Partizan vrati Gabrijel Kleo! Otkako ih je pre tri godine napustio, čeznu navijači Partizana da ponovo vide brazilskog napadača u crno-belom dresu, ne krije ni junak poslednjeg plasmana u Ligu šampiona da bi opet rado došao u Beograd, a kad bi se samo fanovi i igrač pitali već u januaru bi prvak Srbije dobio ozbiljno pojačanje.


Prvi preduslov na tom planu je ispunjen, Kleverson Gabrijel Kordova, popularniji kao Kleo, u razgovoru za Mozzart Sport prenosi želju da već u zimskom prelaznom roku raskrsti sa azijskim fudbalom i opet zaigra u - Humskoj 1.
’’Hoću da se vratim! Uželeo sam se Partizana i baš bih voleo da ponovo obučem crno-beli dres. Meni 1. januar ističe pozajmica u japanskoj Kašivi Rejsol, u obavezi sam da se vratim u Kinu, međutim, ne ide mi se tamo, jer se sa Gvangžuom nisam rastao baš na prijateljski način. Pre bih u Beograd, to baš želim’’, rekao je Kleo, koga je prošle zime klub italijanskog stručnjaka Marčela Lipija poslao na pozajmicu u Japan.


Šta li će na ovo reći uprava Partizana? Ako bude malo razuma i malo više para ne bi smeli Dragan Đurić i njegovi saradnici da imaju dilemu, pogotovu što Vuk Rašović ima tek dva špica na raspolaganju, pa je pitanje kako će se sa Nemanjom Kojićem i Ismailom Fofanom Parni valjak dokotrljati do zimske pauze. A onda...
’’Sve pratim, sve znam, jasno mi je da su otišli Šćepović i Mitrović, gledam utakmice posredstvom interneta, dobro sam obavešten šta se dešava i moram da kažem da je Partizan uvek dobar tim, bez obzira na imena, bez obzira na učinak ovog leta. Naravno, potrebno je plasirati se u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ali i bez toga podržavam ove momke’’.

Na pitanje da li su ga iz Humske ikada kontaktirali povodom moguće obnove nekada plodonosne saradnje, nekadašnji špic Crvene zvezde i Partizana odgovara za neke iznenađujuće:
’’Ne, nikad me niko nije zvao. Da bih se vratio valjda mora i Partizan mene da želi, a ne samo da ja želim nazad. Kako god bilo, nijednog dana nisam zaboravio klub u kome sam se afirmisao, na njega mislim svakog dana svog života i nadam se da ću se uskoro i vratiti’’.


Pre nego što dođe vreme da razmišlja intenzivnije o transferu, Gabrijel Kleo ima razloga za duplo zadovoljstvo. Prvo: oporavio se od povrede i zaigrao prvi put posle skoro mesec dana pauze, a drugo: odmah u prvom meču, iako nije bio strelac, pomogao Kašivi Rejsol da se plasira u polufinale Lige šampiona Azije.
’’U Saudijskoj Arabiji odigrali smo 2:2 protiv Al Šababa i prošli dalje zbog gola više u gostima, jer je na našem stadionu bilo 1:1. Imajući u vidi da mi je to bila prva utakmica posle loma rebra, zadovoljan sam ličnim, još više timskim učinkom’’.


Sudbina je htela da naredni rival Kašive bude upravo Gvangžu Evergrande, dvostruki uzastopni šampion Kine, iz koga je Kleo prošle godine bukvalno pobegao posle sukoba sa čelnicima kluba, nezadovoljan statusom.
’’Ne želim ništa loše da pričam protiv kluba sa kojim imam ugovor, ali samo hoću da ih pobedim. Prirodno, daću sve od sebe da budem strelac, da pokažem ljudima kako je za mene bilo mesta u toj ekipi, mada mi je prevashodni cilj uspeh Kašive. Imamo šansu da se plasiramo u finale, iako Lipijev tim važi za prvog favorita takmičenja i objektivno je najjači. Pošto sam tek izašao iz povrede, odmoriću u nedeljnom prvenstvenom susretu sa Serezom, kako bih spreman dočekao susret sa Kinezima. Jedva čekam’’, rekao je Kleo, strelac devet golova na 29 susreta na pozajmici u Kašivi Rejsol i momak koji bi i snove o Ligi šampiona u Srbiji učinio realnijim.

2024 © - Vesti online