Četvrtak 19.09.2013.
18:11
Beta

Egipatska vojska napala mesto kod Kaira

"Operacija ima za cilj da mesto očisti od pripadnika terorističkih grupa", rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik bezbednosnih službi.

Foto: Ilustracija

On je dodao da su oko mesta raspoređene vojne trupe i da ga nadletaju helikopteri. Egipatska agencija Mena je javila da je u operaciji poginuo jedan pripadnik policije.

U Kirdasi je u sukobima 14. avgusta poginulo desetak policajaca, kada je policijsku stanicu napala grupa ljudi. Državni mediji, koji su tada objavili snimke i fotografije mrtvih tela policajaca, redovno "za terorizam" optužuju pripadnike Muslimanskog bratstva, na čijem je čelu bio bivši predsednik Egipta Muhamed Morsi.

Mursi je vojnim udarom svrgnut s vlasti 3. jula, a potom je u sukobima njegovih pristalica i policije poginulo oko hiljadu ljudi. Privremena egipatska vlada se obavezala da će doneti novi ustav i organizovati predsedničke i parlamentarne izbore početkom naredne godine.

Većina zvaničnika Muslimanskog bratstva je uhapseena, a sudi im se za podsticanje ubistva demonstranata koji su protestovali za vreme vladavine Muhameda Morsija.

2024 © - Vesti online