Četvrtak 19.09.2013.
11:09
BETA

Svetski kup u preciznom sletanju paraglajderom u Vršcu

 

To će, ujedno, biti i Državno prvenstvo Srbije i Vršac Open - međunarodno takmičenje koje se petu godinu uzastopno održava u tom gradu. Otvaranje takmičenja je danas u 15 časova u centru Vršca, a naredna dva dana takmičari će se nadmetati za titulu najboljih u šest letačkih serija.

Piloti će poletati sa Vršačke kule, sa nadmorske visine od blizu 400 metara, a cilj je u podnožju, pored akademije SMATSA, što čini visinsku razliku od 310 metara. Takmičari bi trebalo da budu što precizniji i sa te visine slete na cilj koji je prečnika svega dva centimetra. Na takmičenju će učestvovati oko 80 takmičara iz Nemačke,
Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Mađarske, Češke, Turske, Litvanije, Velike Britanije, Bugarske, Japana, Indonezije, Malezije i Albanije.

Srbiju će predstavljati 10 pilota paraglajdera, među kojima su i reprezentativci: Goran Đurković, Milica Marinković, Jovan Novak, Slobodan Maletić, Dragan Popov i Darko Pantić. Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom u Bosni i Hercegovini osvojila bronzu.

Predevropsko prvenstvo je vrsta test takmičenja uoči Evropskog prvenstva u preciznom sletanju paraglajderom, koje će se sledeće godine održati u Vršcu.

Organizatori predstojećeg takmičenja u Vršcu su Vazduhoplovni savez Srbije, Sportski paraglajding klub "Berkut" iz Vršca i opština Vršac.
 

2024 © - Vesti online