Subota 06.03.2010.
12:38
Tanjug

Država zove siromašne u profesionalne vojnike

Promocija kadeta Vojne akademije

U pismu se navodi da je u toku jedna od najvažnijih reformi, a koju sprovodi Ministarstvo odbrane - profesionalizacija Vojske, kao i da su u toku konkursi za upis u Vojnu gimnaziju i na Vojnu akademiju.


"Pored namere da stvorimo savremenu i efikasnu Vojsku, želimo da uposlimo što više mladih ljudi, posebno u opštinama u kojima je iz objektivnih razloga usporen razvoj privrede, a time i mogućnost zapošljavanja“, saopštava Ministarstvo odbrane.


Pisma su upućena opštinama: Prokuplje, Blace, Kuršumlija, Žitorađa, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Vranje, Bujanovac, Preševo, Leskovac, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince, Crna Trava, Bela Palanka, Pirot, Babušnica, Dimitrovgrad, Boljevac, Knjaževac.


Tu su još gradovi - Zaječar, Soko Banja, Kladovo, Negotin, Majdanpek, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Kanjiža, Novin Kneževac, Senta, Čoka, Ada, Kikinda, Nova Crnja, Žitište, Sečanj, Plandište, Alibunar, Kovačica, Bela Crkva, Vršac, Apatin, Kula, Bački Petrovac, Bečej, Raška, Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica.

2024 © - Vesti online