Sreda 18.09.2013.
21:46
mozzartsport.com

Ivković: Pokazali smo ogromnu slabost

Zaslužen poraz: Dušan Ivković
 

Košarkaši Srbije nisu se proslavili u četvrtfinalu sa Španijom, a posle ubedljivog poraza sigurno je da će selektor Dušan Ivković imati o čemu da razgovara sa svojim pulenima. Ipak, iskusni stručnjak preuzeo je odgovornost na sebe.
“Nažalost, uprkos njihovoj igri, na neki način ovaj poraz treba da nam otvori oči. Očigledno je da nismo znali da odigramo prvu eliminacionu utakmicu. Ja preuzmam odgovornost za to. Pokazali smo ogromnu slabost u organizaciji i veliku sebičnost na startu. U takvoj igri smo dali samo pet poena u prvoj četvrtini, a meč izgubili do poluvremena“, rekao je Ivković.


Ono što je u ovom trenutku najbitnije jeste da Orlovi pokušaju da se podignu iz ove dubioze i u četvrtak od 14.30 ostvare trijumf vredan Mundobasketa u Španiji naredne godine.
“U pauzi mojim igračima sam rekao da mi ne možemo da budemo kompetitivni na 25 razlike. Izvinjavam se publici što smo ovako izgledali. Igračima sam već u pauzi rekao da nam je druga meč lopta u četvrtak. Moramo da se spremimo što bolje za tu utakmicu. Verujem da će nam biti lakše protiv ekipe koja izgubi, bilo da igramo protiv Slovenije ili Francuske“, zaključio je Ivković.

2024 © - Vesti online