Sreda 18.09.2013.
18:17 >> 19:47h
BETA

Babić pobedio Šapića "političkim izborima"!

Zoran Babić

Pored Babića, za predsednika VSS kandidovao se i bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Aleksandar Šapić.

Babić, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik
Administrativnog odbora Skupštine Srbije, na glasanju je dobio 34, a Šapić šest glasova, dok dva delegata nisu glasala.

Babić je na funkciji predsednika VSS zamenio Velibora Sovrovića, koji je smenjen u martu. Sednica Skupštine VSS trebalo je da počne u 12 sati, ali delegati nisu mogli da se slože oko dnevnog reda, pa su sa radom počeli nešto posle 13 sati.

Novi predsednik VSS Zoran Babić rekao je da je najbitnija finansijska konsolidacija Saveza, pošto ta organizacija duguje 1,3 miliona evra i da vaterpolo postane sport od nacionalnog značaja.

"Drago mi je što je sednica trajala dugo, jer su svi imali priliku da iznesu svoje mišljenje i to može samo da poboljša rad Saveza. Najbitnija je finansijska konsolidacija u narednom periodu, pošto znamo da situacija nije sjajna", rekao je Babić novinarima po svom izboru.

"Plan je da se u toku prve tri godine dug smanjuje u godišnjem iznosu od oko 400.000 evra, da se u što doglednije vreme dovede na pozitivnu nulu. Bitno je da vaterpolo postane sport od nacionalnog značaja, zato što to zaslužuje svojim uspesima", dodao je on.

Babić je rekao i da želi da njegov protivkandidat Aleksandar Šapić, koji je predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke, pomogne vaterpolu i da ne želi da meša političke stranke u sport.

"Šapić je mnogo doprineo vaterpolu i želim da se i on uključi. Ne želim da mešam političke stranke u vaterpolo, jer je sada jedina politička stranka koja je bitna vaterpolo kao sam sport", rekao je on.

Babića su podržala četiri srpska najveća kluba Partizan, Vojvodina, Crvena zvezda  i Radnički iz Kragujevca. Partizan je prethodno predložio Šapića, ali je uprava kluba promenila odluku. Sa druge strane, Šapića su podržali klubovi Zemun, Singidunum i Novi Beograd.

Šapić je tokom svog izlaganja i predstavljanja programa na Skupštini, između ostalog, rekao da "nismo mala deca i da svi znamo šta će se desiti, pošto je SNS na vlasti". On je rekao da veruje da je bilo pritisaka na klubove da podrže Babića, ali da ne želi da ulazi u to i naglasio da je spreman da pomogne vaterpolu.

"Ni u jednom trenutku ne želim da odmognem vaterpolu i uvek ću biti tu da pomognem, ukoliko moja pomoć bude bila potrebna", rekao je Šapić.

Predsednik vaterpolo kluba Zemun Petar Đukić rekao je da ne može da podnese situaciju u vaterpolu.

"Gadi mi se kako su delegati i ostali klubovi tokom noći promenili svoje mišljenje zbog spoljnih uticaja. Ne želim više ovim da se bavim, jer mi se sve gadi, ne mogu više ovo da podnesem", rekao je Đukić.

2024 © - Vesti online