Sreda 18.09.2013.
17:14
RTS

Uskoro hapšenja o spornim privatizacijama

U igri su sada ostali krupni igrači koji mogu mnogo da izgube: Veljović
 

"U igri su sada ostali krupni igrači koji mogu mnogo da izgube. Ovo što se dešava samo je očajnički pokušaj organizovanog kriminala da zaustavi istrage i spreči privođenje pravdi odgovornih za milionske pljačke države", rekao je Veljović za beogradske medije i istakao da nije iznenađen napadima kojima je poslednjih dana izložen.

"Ovakve napade očekivali smo od početka formiranja Radne grupe Uprave kriminalističke policije koja se pre godinu dana uhvatila u koštac sa ozbiljnim i teškim poslom", rekao je Veljović i dodao da je, prema informacijama kojima raspolaže policija, jedan od glavnih lobista koji stoje iza ovih napada osoba koja je direktno umešana u ozbiljna krivična dela, a koja su u vezi sa jednom od 24 sporne privatizacije.

"On sada pokušava da kreira javno mnjenje i izbegne kaznu. U interesu istrage ne mogu da kažem o kome je reč, ali vrlo brzo će se sve saznati. A onda će mnogi biti iznenađeni", rekao je direktor policije.

"Smena načelnika policijske uprave Beograda je normalna kadrovska promena"

Komentarišući najavljenu smenu načelnika policijske uprave Beograda Stevana Bjelića, Veljović je naveo da se radi "o normalnoj kadrovskoj promeni u okviru reforme policije" i da to "nije priča od pre dva dana".

"Na tome se radi već skoro dva meseca, a pre 15 dana sve je dogovoreno sa kabinetom ministra unutrašnjih poslova. Čeka se samo da on potpiše akt o razrešenju. Da dogovora sa ministrom Dačićem nije bilo, ja ne bih ni izlazio u javnost i tu iznenađenja neće biti", rekao je Veljović.

2024 © - Vesti online