Subota 06.03.2010.
08:51 >> 11:20h
Press, Vestionline

Ubica policajca bežao na Kosovo

Jake policijske snage opkolile su selo Starčevići, a Mavrić se predao bez otpora. Nekoliko stotina policajaca i žandarma od srede uveče tragalo je za Fahrudinom.

"Potera je trajala bez prekida. Policajci i žandarmi su "češljali" nepristupačni teren. Išli su pešice i polako zatvarali krug oko ubice. Pretpostavljalo se da će ubica pokušati da pređe na Kosovo. On se sakrio u jednu napuštenu kuću u ataru sela Starčevići. Jake snage Žandarmerije opkolile su kuću. Mavrić se predao bez otpora. Sve vreme je ćutao. Videlo se da je bio iscrpljen. Dva dana nije spavao, jeo, ni pio“, rekao je izvor blizak istrazi.

Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije, potvrdio je da je Mavrić uhapšen juče oko 15 časova.

"Mavrić je uhvaćen neposredno uz administrativnu liniju ka Kosovu i Metohiji. Mavrić se krio na tom području verovatno u nameri da se prebaci na Kosmet. Sada se nalazi u Policijskoj upravi u Novom Pazaru“, rekao je general Kuribak.

Fahrudin Mavrić (23)

Vest o hapšenju stigla je juče po podne oko 15 časova, za vreme sahrane ubijenog policajca Zečevića. Jaro Društinac, načelnik kriminalističke policije u Novom Pazaru, prišao je generalu Mladenu Kuribaku i saopštio mu da je ubica uhvaćen. Ova vest je i zvanično potvrđena sat kasnije.

Fahrudin Mavrić je bio zaposlen u Preduzeću za održavanje puteva i radio je na raščišćavanju odrona na delu puta Ribarići-Tutin. Do pre četiri-pet godina boravio je sa roditeljima u jednoj evropskoj zemlji, gde su bili na radu. On je, kažu, tražio azil u toj zemlji, ali mu nije odobren. Nema policijski dosije.

2024 © - Vesti online