Sreda 18.09.2013.
10:26
mozzartsport.com

Šukerova oda Platiniju

 Davor Šuker sa selektorom reprezentacije Hrvatske Igorom Štimcem
 

Naime, nekada sjajni napadač ugostio je u Dubrovniku prvog čoveka UEFA Mišela Platinija, i u stilu svog prethodnika Vlatka Markovića, ali ugledavši se i na čelnike FS Srbije, sipao je komplimente na račun Francuza, ali i kompletne evropske "kuće fudbala".

"Prema brojevima nismo veliki savez, ali smo zemlja s velikim rezultatima i neverovatnom strašću za fudbalom. Kao takvi, oduševljeni smo putem kojim ide UEFA pod vođstvom gospodina Mišela Platinija jer osećamo u svim vašim odlukama ljubav prema fudbalu i poštovanje prema svim nacijama, nezavisno od njihove veličine ili finansijskog uticaja", rekao je Šuker.

A, onda je nastavio da "recituje"...
"S iskrenim zadovoljstvom želim vam toplu dobrodošlicu u Hrvatsku i ovaj čaroban grad - Dubrovnik. Zahvaljujući veličanstvenoj arhitekturi i čarobnom krajoliku, neverovatnim zidinama i tvrđavama, prelepom Stradunu, važnim muzejima i slavnim festivalima, Dubrovnik je danas jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svetu. Dopustite mi da kažem kako smo oduševljeni što vas možemo ugostiti upravo ovde."

Inače, u Dubrovniku će do kraja nedelje biti održan Kongres UEFA, kao i još nekoliko važnih sastanaka rukovodilaca evropskog fudbala.

Očekivalo se da baš u Dubrovniku Mišel Platini objavi i zvaničnu kandidaturu za novog predsednika FIFA (Blateru u maju 2015. ističe mandat), međutim, Francuz je najavio da mu treba još malo vremena da razmisli o svemu.

2024 © - Vesti online