Sreda 18.09.2013.
07:45
Beta

"Porazno da niko nije kriv za ubijanje srpskih civila"

Sud u Prištini ga oslobodio krivice za ubijanje srpskih civila: Fatmir Ljimaj
 

"Porazna je činjenica da za ubijene i mučene srpske civile u selu Klečka niko nije kriv. A posmrtni ostaci masakriranih tela su eshumirani i identifikovani i imaju imena i prezimena. Jedino onaj koji je zločin izvršio, opet je ostao bez imena i prezimena, kao i uvek kada su u pitanju srpske žrtve na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Osnovni sud u Prištini je, na ponovljenom suđenju, oslobodio Ljimaja i još devetoricu optuženih za ratne zločine u selu Klečka, tokom rata 1999. godine.

S obzirom da je ovo prvostepena presuda, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da "želi da veruje da će se tužilac EULEKS-a na nju žaliti i da će zločince na kraju stići pravedna i zaslužena kazna".

U saopštenju se ocenjuje i da je dokazivanje i vođenje postupaka protiv pripadnika i oficira OVK koji su optuženi za zločine nad nealbanskim stanovništvom veliki izazov za tužioce i istražitelje Euleksa, kao i za pravosudni sistem na Kosovu i Metohiji.

"Pronalaženje i osuda zločinaca u ovom i svim drugim slučajevima preduslov je za normalan život na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

2024 © - Vesti online