Sreda 18.09.2013.
05:15
Beta

Tači: Preduzeti mere za ubrzanje SSP-a

Na drugom sastanku pregovaračke ekipe s Briselom koji je održan u Prištini, Tači je zatražio od ministarstava da se maksimalno angažuju na ostvarivanju obaveza koje proizilaze iz SSP-a, što je preduslov daljih integracija u EU.

Hašim Tači

"Ostalo nam je još malo vremena do otvaranja pregovora i treba da budemo sigurni da smo na vreme preduzeli potrebne korake kako bismo obezbedili brz i kvalitetan proces pregovora sa EU", rekao je Tači.

On je istakao da ne treba zaboraviti da će se tokom pregovaračkog procesa raspravljati o interesima domaćeg biznisa, industrije, sektora poljoprivrede, proizvođača i svih građana koje institucije Kosova predstavljaju.

Šefica kosovske pregovaračke ekipe za SSP, ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku, rekla je da će na nivou glavnih pregovarača održati četiri sastanka u oktobru, novembru, februaru i maju. Najavljeno je da bi, ako proces bude išao kako se planira, Kosovo do sredine sledeće godine trebalo da dobije Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Zbog specifičnog položaja, odnosno zbog činjenice da Kosovo nije priznalo pet država članica EU, ratifikacija sporazuma će biti izvršena na nivou Saveta ministara EU.

2024 © - Vesti online