Utorak 17.09.2013.
17:34
Vestionline

Ovako seku mačetom u Novom Sadu

Snimak napada pokazuje da napadnuti mladić nije imao šanse protiv razjarenih vršnjaka
 

Neizmireni računi dve, nezvanično, navijačke grupe, skoro tragično su izmireni u jednom novosadskom prolazu. Sigurnosne kamere su zabeležile tuču, ali i napad mačetom na 16-godišnjeg M. M. Potom su se napadači razbežali, a on je ostao da leži u lokvi krvi.

Nakon hitne operacije, maloletni M. M. je u stabilnom stanju i oporavlja se. Nanete su mu brojne povrede, od kojih je najopasnija bila posekotina u gornjem delu stomaka.

Prema onome što se vidi na snimku, nejasno je da li je povređeni mladić, koji je stajao sam naspram dvojice vršnjaka, pokušao da pobegne ili se zatrčao kako bi prvi napao dvojicu. Zatim su usledile batine i udaranje mačetom, a mladić koji je dotrčavao i pokušao da se umeša takođe je dobio batine.

Novosadska crna hronika makar jednom nedeljno beleži slične slučajeve oružanih obračuna maloletnika. Psihijatar Nebojša Baračkov kaže da se sada mora gasiti požar, jer "gori do noktiju", ali i ističe da je svima teško da se bave prevencijom, koja jedina daje rezultate dok su mladi razuzdani i bez kontrole.

2024 © - Vesti online