Utorak 17.09.2013.
16:43
Beta

Novosađani se plaše za decu i sebe

Novi Sad - gde nestade onaj mirni grad
 

"Mojoj komšinici su dva dečaka od 14 i 15 godina strgala lančić sa vrata nedavno ispred ulaza u zgradu, a potom nisu čak ni bežali, već su bezbrižno odšetali", ispričala je Mara (52).

Srednjoškolac je juče popodne isećen mačetom u svađi sa vršnjacima ispred Građevinske škole. Pre nekoliko dana na Internetu se pojavio snimak dečaka, učenika osnovne škole, kako kidaju lančić sa vrata jedne Novosađanke. Ovo su samo neki od incidenata koji su se u poslednje vreme desili u Novom Sadu.

Stanimir (63) je rekao da su njegovom maloletnom unuku pre tri meseca vršnjaci oteli mobilni telefon, zbog čega dete ima "traume", nerado izlazi iz kuće, a roditelji ga prate u školu i iz škole.

"Novi Sad se pretvorio u Bronks, ne mogu da verujem šta se desilo sa onako mirnim gradom, koji je bio najbezbrižnije mesto za odrastanje u bivšoj Jugoslaviji", kazao je Aleksandar (43).

Sve političke partije u Novom Sadu izrazile su protest zato što Novi Sad ni posle četiri godine nije dobio načelnika policije i još 300 policajaca, koliko je prema procenama potrebno ovom gradu da bi policija popunila svoje redove i mogla efikasnije štititi bezbednost sugrađana.

Opozicione partije su u više navrata optužile gradske vlasti da ne čine dovoljno da podignu stepen bezbednosti.

2024 © - Vesti online