Utorak 17.09.2013.
14:09
mozzartsport.com

Ivković: Marković ne igra protiv Španije!

Krstić i Ivković

Srbija će put do medalje tražiti preko evropskog šampiona. Španci su u onom kontroverznom meču protiv Italije “izabrali” da igraju protiv Srbije, smatrajući da im je tako lakše. Sada je na Srbiji da im pokaže jesu li bili u pravu što su tako rezonovali. Kao i uvek, selektor Dušan Ivković ne obećava mnogi i realno sagledava stvari.
“Treba da budemo izuzetno realni i koncentrisani. Sada počinjemo ono gde smo stigli. Moramo da zaboravimo da smo osvojili prva mesta u prve dve faze takmičenja, bili smo ispred daleko kvalitetnijih ekipa nego što smo mi. Sad počinjemo fazu u kojoj treba da dobijemo jednu od tri utakmice”, rekao je Ivković.


Loša vest iz tabora Orlova je da će Stefan Marković zbog povrede propustiti i meč protiv Španije.
“Španija je izuzetno iskusan tim, i imaju ogromnu prednost sa te strane nad nama, i nemaju problem sa povredama kao mi. Igraju sa četiri igrača u bekovskoj liniji, sa ogromnim NBA iskustvom i tu imaju prednost. Na tim pozicijama mi imamo Stefana Markovića koji se danas digao iz kreveta i nije mogao da potrči, i Nedovića koji je tokom malog dela treninga šutirao. Osposobljavanje Markovića na silu ne dolazi u obzir što se mene tiče. Oni imaju dominantnog Marka Gasola u prednjoj liniji, imaju i dužu klupu, timsku igru i kvalitet, trudićemo se da damo najviše što možemo. Nadamo se uspehu uz podršku navijača, ali nikad nismo bili u ovakvoj situaciji sa povredama.”

2024 © - Vesti online