Sve bliži zacrtanom cilju

Solidarnost sa svih strana: Veterani Novog Pazara i Crvene zvezde sa Nenadom Radanovićem
 

Vredne priloge za stambeno zbrinjavanje Radanovića, sjajnog mladog atletičara i reprezentativca Srbije, koji živi u oronuloj kući bez vode i kupatila, već su dali golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković i bivši treneri Partizana, a sada pečalbari u Kini: Goran Stevanović i Aleksandar Stanojević. Finansijsku pomoć Radanoviću najavilo je još nekoliko poznatih fudbalskih i uopšte sportskih imena, ne želevši da preciziraju o kolikim sumama je reč.

Sve pohvale za Nenada

- Nenad je divan i vrlo skroman mladić. Štedi svaki dinar koji dobije, pešači ili trči (ujedno i trenira) i po 10 kilometara do fakulteta u Novom Pazaru da bi što više uštedeo za kuću. Znam kako mu je kad posle treninga ili takmičenja dođe kući a nema gde da se okupa. Njegova majka mora svu opremu ručno da mu pere na bunaru udaljenom od kuće. Moramo mu pomoći, Nenad je zaslužio da živi i trenira u uslovima kakve zaslužuje - ističe otac Gerasim, koji vodi akciju za pomoć mladom sportisti i, kako naglašava, dobrom verniku.

- Dobro je krenulo posle reportaže u "Vestima" o meni. Istina, priču o mojim nevoljama objavili su još neki lokalni mediji. Zovu me ljudi i bodre da istrajem, da treniram još češće, da pobeđujem i da na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde studiram DIF i dalje uspešno polažem ispite - priča Nenad.


Da je tvrdnja ovog mladića istinita, potvrdili su to nedavno i veterani Novog Pazara i Crvene zvezde, koji su na stadionu Fudbalskog kluba Ras u Deževi igrali utakmicu i, takođe, uplatili priloge za izgradnju kuće. Pored njih, svoj doprinos za Nenada dale su i zvezde Granda, Milan Dinčić - Dinča i Stevan Anđelković, kao i finalistkinja Prvog glasa Srbije Snežana Vušović... Svakim darom Nenad je bliže ostvarenju sna, a to je siguran i topao dom. Za to je, između ostalih, zaslužan i otac Gerasim, iguman Đurđevih stupova, čija pomoć i podrška Nenadu mnogo znače.


- Rođen sam u blizini ove svetinje. Odrastao sam igrajući se u porti drevnog manastira, a kad god mi je teško odem do crkve Svetog Đorđa, oca Gerasima i uvek se vratim duhovno jači. Sudbina je htela da rano ostanem bez oca, da živim u sirotinji i da maštam o kupatilu i veš-mašini, ali ako Bog da i to ću uskoro prevazići - kaže ovaj skromni mladić, čija je hladna sobica u oronuloj kući u Deževi prepuna pehara i medalja, dodavši:
 

Zahvalan svima: Nenad Radanović

- Nameravali smo da kad sakupimo dovoljno novca (od 10 do 15.000 evra) kupimo montažnu kuću. U nju bih odmah mogao da se uselim i imam sve o čemu godinama maštam, međutim, otac Gerasim i moji dobrotvori žele da sagradim klasičnu zidanu kuću, lepu i skromnu u kojoj ću sa majkom moći udobno da živim. Poslušao sam ih i već se pripremamo za temelj koji ćemo, nadam se, izbetonirati već ove jeseni.

Zahvaljujući humanim brojnim ljudima dobrog srca dosad smo prikupili oko 6.000 evra, a ako bude još donacija možda ćemo uspeti da dođemo i do krova. U suprotnom, čekaćemo proleće.


Nenad kaže da se o njegovim nedaćama verovatno nikada ne bi ni čulo dalje od njegovog sela da o njemu nisu pisale "Vesti".


- Plemeniti čitaoci "Vesti" su praktično prvi pokrenuli akciju za mene, hvala svima. Neka ih Bog čuva i sreća uvek prati - poručio je mladi Nenad Radanović.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online