Subota 06.03.2010.
00:09
Vestionline

Đoković: Pobedi se ne gleda u zube

Đoković je posle velike borbe savladao Kverija rezultatom 6:2, 7:6, 2:6, 6:3. On je doneo drugi poen Srbiji, pošto je Viktor Troicki ranije danas pobedio Džona Iznera 3:1 u setovima.

"Uoči meča bio sam svestan kvaliteta Kverija. Bio sam favorit u meča, ali sam znao da je Amerikanac težak protivnik. Plašio sam se da li ću moći fizički da izdržim, jer sam sa tvrde podloge prešao na šljaku. Nije mi bilo lako da se naviknem na šljaku, jer sam na ovoj podlozi igrao još u avgustu prošle godine. Pobedi se ne gleda u zube, jer je najvažniej da posle prvog dana vodimo 2:0", rekao je srpski teniser i zahvalio publici na podršci u večerašnjem meču.

"Dejvis kup je neizvesno takmičenje. Ne treba nikog potceniti, ali se nadam da ćemo već sutra obezbediti konačan trijumf i doneti najveći uspeh Srbiji u istoriji Dejvis kupa", dodao je Đoković.

Srbiji je za plasman u četvrtfinale Svetske grupe neophodna još jedna pobeda u naredna tri meča. U subotu od 14,00 sati na programu je meč dublova. Za Srbiju će nastupiti Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, dok će za reprezentaciju SAD igrati braća Bob i Majk Brajan.

Nedeljni program otvoriće Đoković i Izner, a u poslednjem meču finalnog duela trebalo bi da igraju Troicki i Kveri. Prvi meč u nedelju počeće u 15,00 časova.

Bolji iz duela Hrvatska - Ekvador sastaće se u četvrtfinalu Dejvis kupa sa pobednikom meča Srbija - SAD.
 

2024 © - Vesti online