Utorak 17.09.2013.
04:30
Beta

"Reforme više ne mogu da se izbegnu"

Reforme u privredi godinama odlagane, više ne mogu: Rasim Ljajić
 

"Nije uvek popularno sprovoditi reforme jer one po logici pogađaju određene društvene grupe ili slojeve stanovništva, ali je više nego sigurno da će benefit od tih reformi imati svi građani Srbije posle izvesnog perioda, negde je taj period dve, tri godine negde i više godina, ali je u svakom slučaju korist za društvo u celini više nego evidentna", rekao je Ljajić novinarima u Kragujevcu.

On je naveo da se cilj koji je Vlada proklamovala tiče krupnih društvenih, političkih i ekonomskih reformi u nekoliko ključnih oblasti kao sto su reforma penzionog sistema, tržišta rada, javne uprave, zdravstvenog i poreskog sistema, i obrazovanja.

Ljajić je dodao da je cilj Vlade i ubrzanje evropskih integracija. "Očekujemo najdalje u januaru početak pregovora sa EU, a do tada moramo biti maksimalno spremni u administrativno i tehničkom kapacitetu da te pregovore što uspešnije i što brže sprovedemo", rekao je Ljajić.

Govoreći o sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, Ljajić je istakao da je rok tri meseca za pravljenje akcionog plan na osnovu tog sporazuma.

"Ovo je jedan okvirni sporazum koji tek treba da se upotpuni konkretnim sadržajem u smislu rokova, nosioca aktivnosti i konkretnim akcijama", rekao je Ljajić i dodao da će posle dva, tri meseca biti poznato šta je tačno sadržaj tog akcionog plana i dinamika plana za njegovu realizaciju.

2024 © - Vesti online