Sreda 18.09.2013.
02:22
Vesti

Nikoliću izmaklo mesto ministra vojnog

U mahom "muškoj" vladi, pomoćnik prvog ministra i ministar infrastrukture biće lider Nacionalne stranke Voren Tras, a ministarka inostranih poslova Džuli Bišop, inače jedina žena u kabinetu sa mestom na prvoj klupi u Parlamentu (u vladi Kevina Rada bilo je šest žena).

Ostao bez funkcije ministra: Endrju Nikolić


Resor doseljeničkih poslova i zaštite granica vodiće Skot Morison, na čelu trezora je Džoe Hoki, a državni pravobranilac je senator Džordž Brendis.


Sektor zapošljavanja dobio je Erik Abec, obrazovanja Kristofer Pajn, poljoprivredu Barnabi Džojs, a industriju Jan Mekferlejn. Zanimljivo je da se u kabinet vraća i Kevin Endrjus, koji će biti na čelu društvenih službi.


Malkolm Turnbul dobio je komunikacije u vreme kada Australija treba da odluči kako dalje u projektu brzog NBN interneta, odnosno izgradnje optičkog kabla.


Ministar zdravlja i sporta biće Piter Daton, domorodačkih poslova Najđel Skalion, finansija Matijas Korman, okoline Greg Hant, a trgovine i investicija Endrju Rob.
Ukupno je imenovano 30 ministarskih pozicija, uključujući kabinet i spoljne pozicije. Izvan kabinet nalazi se ministarski resor pravosuđa koji će voditi Majkl Kinen.
Toni Abot je uz ovo kazao da je reč o najiskusnijoj vladi u istoriji Australiji.

2024 © - Vesti online