Ponedeljak 16.09.2013.
17:29
Beta

Humano: Đoković otvorio "Školicu života" kod Ljiga

Zahvaljujući projektu, koji je finansirala Fondacija Đokovića, dvanaestoro mališana uzrasta od 3 do 5 godina počeće da pohađa predškolsku nastavu u renoviranoj zgradi osnovne škole "Sava Kerković".

Novak je zajedno sa vojvotkinjom od Jorka, Sarom Ferguson, koja je globalni ambasador Fondacije, najpre obišao mališane koji su prvi polaznici ove ustanove.

U rekonstrukciju i adaptaciju učionica od kojih jednu koriste osnovci, izgradnju kupatila, uređenje dvorišta kao i obuke vaspitača, kupovine nastavnog materijala i igračaka uloženo je dva miliona i sedam stotina hiljada dinara.

"Danas smo na početku ostvarenja našeg cilja – da sva deca u Srbiji dobiju prostor u kojem će se igrati, učiti i provoditi kvalitetno vreme uz vaspitače, ali i roditelje ukoliko budu želeli. Misija naše Fondacije je da ulaganjem u decu obezbedimo njihovu sigurnu budućnost, jer kako god da bude sutra u Srbiji, obrazovanje i znanje
im niko ne može uzeti", kazao je Đoković posle posete.

Mališani su Novaku priredili predstavu, posle čega su mu se pohvalili velikim toboganom i penjalicom koje su dobili sa novim dvorištem. Najbolji rangirani teniser sveta je posle toga, sa decom posadio drvo prijateljstva, a onda i simbolično postavio tablu sa imenom škole, u čemu su mu pomogli mališani.

Pored adaptacije postojeće Osnovne škole "Sava Kerković" , u kojoj postoji jedno izdvojeno školsko odeljenje, briga je posvećena i pripremi programa rada, obuci i treningu vaspitača i nabavci igračaka i kompletnog materijala za rad.

2024 © - Vesti online