Ponedeljak 16.09.2013.
13:52
mondo.rs

Šer "iskulirala" Olimpijadu zbog gejeva

Šer je u intervjuu časopisu "Meklins" rekla da je dobila ponudu da zapeva na ceremoniji otvaranja zimske Olimpijade u Sočiju sledećeg februara.

"Jedan moj prijatelj, kojeg neću imenovati, ali ću otkriti da je važan oligarh i biznismen u Rusiji, zvao me je i pitao da li bih nastupila na otvaranju. Odmah sam rekla da mi ne pada na pamet", rekla je Šer.

Ne znam zašto je Rusija toliko puna mržnje: Šer

Pevačica je dodala da je svom neimenovanom prijatelju objasnila da se žestoko protivi antigej zakonima koji su na snazi u toj zemlji.

"Uvek sam se identifikovala sa manjinama koje su odbačene od strane društva, i veliki sam borac za prava LGBT osoba. Ne mogu da odem u Rusiju mirne duše", rekla je ona.

Šer je dodala i da joj je neimenovani oligarh rekao da ruski narod ne misli isto što i ruske vlasti, ali da su stvari takve kakve jesu, makar za sada.

"Ne shvatam zašto je sva ta mržnja odjednom procvetala u Rusiji", istakla je ona i podvukla da u tu zemlju neće kročiti dok se stvari ne promene.

Nedavno je i Ventvort Miler, glumac iz serije "Bekstvo iz zatvora", odbio da se pojavi na festivalu u Sankt Petersburgu zbog antigej zakona. Njegovo saopštenje tim povodom bilo je, ujedno, i priznanje da je homoseksualac, o čemu se do tada samo nagađalo.

2024 © - Vesti online