Ponedeljak 16.09.2013.
09:41
mozzartsport.com

Dani Alves planirao da donirao svoju jetru kako bi spasio Abidala!

Veliki čovek: Dani Alves
 

Nije mali broj fudbalera širom Španije koji ne vole Danija Alvesa zbog njegovog često prgavog ponašanja na terenu ili progovora sudijama, međutim, posle sledećeg otkrića ceo sportski svet moraće da mu se pokloni. Desni bek Barselone planirao je da donira svoju jetru kako bi spasio život tadašnjem klupskom saigraču Eriku Abidalu!


Francuz je 2012. podvrgnut transplataciji jetre kako bi se rešio tumora, a u izjavi za Radio Katalunja otkrio je ko mu je u tim crnim danima prvi pritekao u pomoć.
''Dani Alves je želeo da mi pokloni svoju jetru, ali naravno da to nije bilo moguće, jer je on profesionalni sportista'', rekao je Abidal, koji je krajem prošle sezone napustio Kamp Nou i prešao u Monako.


A, koliko je poštovan u svlačionici španskog prvaka potvrđuje još jedan gest. Naime, Dani Alves se odrekao svoje ''dvojke'' na dresu i uzeo broj 22, koji je minulih godina nosio upravo Abidal.
''Moj odnos sa Danijem je monogo čvršći nego što pokazuje njegov gest sa dresom. Mi smo veliki prijatelji, uvek je bio uz mene'', rekao je Erik.

2024 © - Vesti online