Nedelja 15.09.2013.
19:43 >> 20:29h
Vesti

Pripremite se za finale u "Areni": Srbija preokretom srušila Kanadu!

 Slavlje srpskih reprezentativaca posle meča
 

Posle dva dana su Kanađani imali prednost od 2:1 u pobedama, ali su Novak Đoković i Janko Tipsarević sličnim receptom srušili rivale poslednjeg dana.

Nošen podrškom sa tribina, prvo je to učinio Novak, a onda je na teren izašao Janko - i poštedeo nas drame u pet setova.

Poznat kao "Maraton men", ipak nije mogao bez neizvesnosti ni protiv Vaseka Pospišila. Kao i Novak, dobio je prvi set u taj breku i ubrzo u drugom slomio protivnika. Činilo se da ide ka sigurnoj pobedi, poveo je sa 5:2 u trećem, ali... Vasek se vratio u set, izjednačio na 5:5 i onda izborio novi taj brek u kojem je ponovo slavio Tipsarević i to posle drame. Nije iskoristio četiri uzastopne meč lopte (od 6:2 do 6:6), ali jeste petu - 7:6 (7:3), 6:2, 7:6 (8:6) posle 175 minuta igre.

Sve čestitke zaslužuje i Pospišil, koji se borio do poslednjeg daha. U prvom setu mu je ukazivana medicinska pomoć i ponovo se povredio prilikom poslednjeg poena na meču, a nije mogao da sakrije suze po završetku.

Skandiralo se po završetku meča sa tribina i Viktoru Troickom, koji nije mogao da prisustvuje mečevima reprezentacije zbog kazne Međunarodne teniske federacije (ITF).

U finalu Dejvis kupa, od 15. do 17. novembra, Srbija će ugostiti Češku u "Kombank areni".

2024 © - Vesti online