Nedelja 15.09.2013.
17:53 >> 20:22h
Beta

Njujork: Policija pištoljima "obuzdavala" pešaka, ranjene prolaznice

Policija je pucala da bi smirila pešaka
 

Policija je saopštila da je sumnjivac pretrčavao ulicu u najstrožem centru i stavio ruku u džep te su pomislili da ima oružje, ali se ispostavilo da je bio nenaoružan. Meci policajaca ga nisu pogodili, a kada su ga stigli, oborili su ga električnim omamljivačem i pritvorili zbog pretnje, izbegavanja hapšenja i ilegalnog posedovanja "supstance koja je pod ograničenjem".

Incident se dogodio nedaleko od velike autobuske stanice kraj Tajms skvera. Jureći ga, policajci su ispalili tri hica koji su lakše ranili dve žene. Policajci koji su izazvali incident su mladi: jedan radi tek jednu godinu, a drugi tri, saopštila je policija.

Avgusta 2012. devetoro građana je lakše ranjeno mecima policije u sukobu s jednim naoružanim licem kod Empajer stejt bildinga. Zvaničnici su tada branili odluku policajaca da pucaju iako je ulica bila puna ljudi.

Pravilnik nalaže policajcima da izbegnu "nepotrebno ugrožavanje nevinih ljudi". Međutim, policajcima je dozvoljeno da koriste "smrtonosnu silu" ako postoji "neposredna pretnja ozbiljnih povreda ili smrti".

2024 © - Vesti online