Nedelja 15.09.2013.
16:23
Beta

Obračun velikih udarača: Garsija izblokirao Matiseove "bombe"

Sudar titana: Deni Garsija slavi, Lukas Matise morao da prihvati poraz
 

Uvodni meč bokserskog spektakla između Flojda Mejvedera i Saula Alvareza bio je u poluvelter kategoriji, koji bi u svakom drugom trenutku bio glavna atrakcija, a publika je s nestrpljenjem isčekivala obračun velikih udarača Denija Garsije i Lukasa Matisea.

Garsija je posle nekoliko uvodnih rundi hrabro i besprekorno sproveo taktiku blokiranja Matiseovih "bombi" i kontrirao mu u početku jednim udarcem, a kasnije i kombinacijama.


Matiseovo desno oko se posle osme runde praktično potpuno zatvorilo, tako da je Garsija sve bolje kombinacijama i kontrama udarao Argentinca.


Amerikanac je u 11 rundi zabeležio i nokdaun, ali mu je u 12. oduzet bod zbog niskog udarca.


Matise je imao svojih trenutaka u sjajnoj borbi punoj akcije, ali njegovo glavno oružje, razoran udarac, nije moglo da protrese Garsiju, što se najbolje videlo u završnim rundama kada je savršenim desnim direktom pogio Amerikanca u vrh brade tako jako da mu je zaštitna guma odletela iz usta, ali je Garsija ostao na nogama.


Matiseu je ovo treći poraz uz 34 pobede od čega 32 nokautom. On je u poslednjih šest uzastopnih mečeva zaustavljao svoje rivale.


Ujedinjeni WBC/WBA šampion Garsija sada ima učinak od 27 pobeda bez poraza.

2024 © - Vesti online