Nedelja 15.09.2013.
15:56
Beta

Spektakl: Mejveder pobedio nepobedivog Alvareza!

Imao svoje veče: Flojd Mejveder (desno) bio je bolji od Alvareza

Molina bolji od Smita

U programu prepunom sjajnih borbi Karlos Molina je podeljenom odlukom sudija osvojio šampinski pojas u supervelter kategoriji u verziji IBF, pošto je pobedio šampiona Išea Smita.

Pre toga je Pablo Sesar Kano, takođe, podeljom odlukom sudija pobedio Ešlija Teofana.

Flojd Mejveder je tako popravio učinak na 45 pobeda bez ijednog poraza, a popularnom "Kamelu" naneo prvi poraz u karijeri. Avarez je imao 42 pobede i jedan nerešen meč.


Iako je Mejveder dominirao od početka borbe i bio bolji i svakom segmentu boksa sudije su mu pobedu dodelile većinskom odlukom. Dvoje sudija bodovolo je meč 116:112 i 117:112 za Mejvedera, dok je kontoverzni Si Džej Ros ocenio meč 114:114.


Mejveder je u 36. godini bio brži, precizniji i veštiji od većeg i snažnijeg riđokosog dvadesettrogodišnjeg Meksikanca.


"Sve se svodi na veštinu. Večeras sam pokazao svoju. Pravi šampion kao što je Kanelo može da bude poražen i da se vrati pobeđivanju. Iskustvo je večeras imalo veliku ulogu, ovo je jednostavno bilo moje veče", rekao je Mejveder.


Borac sa nadimkom Novac (Money) imao je zagarantovanu zaradu od ovog meča od rekordnih 41,5 miliona dolara. Njegov honorar će, međutim, biti znatno veći kada se obračuna novac od televizijskih gledalaca koji su plaćali 75 dolara da bi mogli da prate meč uživo.


Uz sponzorske ugovore, zarada bi mogla da naraste na fantastičnih 100 miliona dolara.


Alvarez je u najočekivanijoj i medijski najvećoj borbi godine imao svojih trenutaka, ali je na kraju mogao samo da prizna da je Mejveder jednostavo bolji.

U uvodnom meču publika je uživala i u sudara velikih udarača, Denija Garsije i Lukasa Matisea. 

2020 © - Vesti online