Nedelja 15.09.2013.
02:58
Beta

Novosadski SNS i DSS rafalno po DS-u!

Prepucavanja SNS-a i DS-a u Novom Sadu

"Građani ipak imaju dobro pamćenje pa se sećaju kako je Novi Sad izgledao tokom štetočinske vlasti DS", navodi se u saopštenju SNS. SNS je poručio portparolki DS-a Aleksandri Jerkov da "prvo počisti u svom dvorištu pre nego što počne da drži predavanje drugima".

Aleksandra Jerkov zatražila je od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz SNS da podnese ostavku jer se "ne bavi svojim poslom" i da raspiše vanredne izbore.

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) Novi Sad takođe je, u odvojenom saopštenju za javnost, kritikovao DS, odbacio kritike na račun gradskih vlasti i zatražio raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

DSS podseća na propadanja Novog Sada u vreme vlasti Demokratske stranke

DSS je optužio DS da je kriv za zaduživanje Novog Sada, za propadanje javnih preduzeća, za porast kriminala i korupcije. DSS je izneo teške optužbe na račun zamenika predsednika DS-a i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, optužio ga da je kriv za propadanje Vojvodine i za širenje "separatističkih" ideja, i zatražio od njega da podnese ostavku.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, DS S, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

U opoziciji su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

2024 © - Vesti online