Subota 14.09.2013.
20:44
BETA

Dejvis kup: Dubl izgubio u maratonu!

Pali u finišu: Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac
 

Živci su istanjeni, pobeda je izmakla! Srbija se nalazi u nezgodnoj situaciji u polufinalu Dejvis kupa, pošto posle drugog dana okršaja sa Kanadom gubi 1:2. Dubl kombinacija Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac je posle pet setova i više od četiri i po sata igre poklekla pred Danijelom Nestorom i Vasekom Pospišilom 2:3 (7:6, 4:6, 6:3, 6:7, 8:10), čime su gosti u Beogradskoj areni stekli poen prednosti uoči završnog dana.


Da će meč poprimiti karakter maratonskog moglo se zaključiti već na osnovu prvog seta, koji je naš dvojac dobio u taj brejku, a odlučujući poen zaradio je Bozoljac. Teniseri iz zemlje javorovog lista ekspresno su se vratili u meč, pošto su najpre spasili dve brejk lopte, a onda iskoristi prvu u petom gemu vratili meč na početak
Za nove pokliče u Areni postarao se Ilija Bozoljac, koji je u napetom trećem setu osvojio odlučujući poen u šestom gemu, doneo našoj reprezentaciji prednost 4:2, koju smo sigurnim servisom pretvorili u vođstvo 2:1.


Kad se očekivalo da završimo posao i osiguramo prednost posle drugog dana, usledio je izjednačen set bez prilika za brejk, u čijoj su se završnici bolje snašli Kanađani i as udarcem Pospišila izjednačili na 2:2, da bi na već opisan način Srbija u maratonu pete deonice stigla do značajnog poea, koji je stalja u povlašpćen položaj pred završni dan.


Sutra su na programu odlučujući mečevi, u kojima se sastaju Novak Đoković i Miloš Raonić (15 časova) i Janko Tipsarević – Vasek Pospišil (16 časova).
Pobednik ovog dvomeča će se za Salataru boriti sa selekcijom Češke, čija je dubl kombinacija Berdih/ Stepanek savladala Argentince Berlokjua i Zebala 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

2024 © - Vesti online