Subota 14.09.2013.
18:01 >> 19:18h
Beta

Promocija novih potporučnika Vojske Srbije

Foto: Arhiva
 


Svečanosti ispred Doma Narodne skuštine, koja je počela intoniranjem himne Srbije "Bože pravde", prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.


Među zvanicama su bili i prvi potredsednik vlade i biviši ministar odbrane Aleksandar Vučih, ministri Aleksandar Antić, Saša Radulović, Ivan Tasovac, Igor Mirović, kao i drugi vladini zvaničnici i predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.


Načelnik Vojne akademije, general-major Mladen Vuruna, poručio je da su svi kadeti koje je VS danas promovisala, životnim opredeljenjem, znanjem i spremnošću da svaki dan posvete odbrani zemlje, pokazali da zaslužuju čin potporučnika srpskog oficira.


"Oslonac našeg uspeha je slavna istorija naših predaka i oslobodilačka tradicija srpske vojske, ali i razvoj vojne i naučne misli i primena savremenih metoda u nastavi", rekao je Vuruna.


U programu svečanosti učestvovala je i avijacija Vojske Srbije, dok je Garda promarširala ispred parlamenta. Muzički program izveli su Umetnički ansambl "Stanislav Binički" i Reprezentativni orkestar Garde.

2024 © - Vesti online