Subota 14.09.2013.
14:26
mozzartsport.com

Američkoj himni ne sme da se zviždi, Kostarika pod istragom!

 

Svi smo jednaki, ali su neki "jednakiji" od drugih. Amerikanci naprimer. Svetska fudbalska federacija navodno je pokrenula istragu protiv Kostarikanaca, jer su tamošnji navijači pred meč sa selekcijom SAD zviždali američkoj himni?
"Platićemo kaznu, ali bi u tom slučaju trebalo da sankcionišu i sve druge zemlje koje su načinile istu grešku", bilo je jedino što je mogao da kaže predsednik Fudbalskog saveza Kostarike Fedut Eduardo Li.


I zaista, zviždanje protivničkim himnama, iako nije pravilo i nikako čin za pohvalu, prilično je česta pojava u fudbalskom svetu. Međutim, FIFA se do sada nije mešala u te stvari, jer je jednostavno nemoguće kontrolisali nekoliko desetina hiljada ljudi na tribinama.


Istini za volju, Kostarikanci nisu bili baš dobri domaćini, pa Amerikancima, između ostalog, nisu obezbeđeni adekvatni uslovi za trening, tokom meča laserima je ometan selektor gostiju Jirgen Klinsman, ali... Sve to potpada pod manje-više uobičajene provokacije. Bilo kako, Kostarika će platiti kaznu, ali s obzirom da je pobedom od 3:1 izvadila vizu za Brazil verovatno će to rado učiniti. Rane će, ipak, ostati.


Golman Patrik Pemberton podseća na prethodni duel sa SAD u Denveru. Kostarikanci su tada tražili da se meč odloži, jer je teren bio prekriven snegom, ali se FIFA tada nije oglasila.
"Šta su Amerikanci očekivali posle Denvera? Ovo je fudbal, to se dešava svuda u svetu. Samo koriste svoju ekonomosku snagu", bez dlake na jeziku je Pemberton.

2024 © - Vesti online