Subota 14.09.2013.
13:13
BETA

Vujošević: Partizan je kao Hor bečkih dečaka!

Teško se radi bez velikog broja igrača: Duško Vujošević
 

Partizan je skoro tri meseca proveo sa računom u blokadi zbog čega nije mogao da dovodi nove igrače, a zbog reprezentativnih obaveza u raznim selekcijama i povreda, nije imao veliki fond košarkaša.

"Svi koji prate sport znaju da je teško da se radi bez velikog broja igrača, a posle će nam biti i problem priključivanje. Trebaće vremena da se svi prilagode i moraćemo da pravimo dobru atmosferu, jer bez nje nema rezultata i dobrih igara", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan se sprema da krene na turneju po Španiji gde će igrati s jakim protivnicima.

"Period je bio turbulentan, tim je neuigran i nov. Mi ćemo kroz poraze morati da pravimo tu atmosferu, ujedno pozivam na strpljenje. Ovaj tim će postići svoj maksimum kao što se i uvek dešava. Partizan je kao Hor bečkih dečaka, menjaju se članovi, ali glas ostaje isti", rekao je Vujošević.

Trener dvanaestostukog uzastopnog šampiona Srbije i višestokukog pobednika Jadranske lige nije direktno odgovorio na pitanje da li će biti novih pojačanja.

"Ovo je ono sa čime krećemo. To odgovara našim finansijama. Ovo nije idealan tim, tim iz mojih snova, ali će biti dobar. Pokušaćemo košarkaškom alhemijom da napravimo zlato od drugih materija. I stranci kod nas nemaju posebnih privilegija ni posebnih obaveza, svi su u funkciji tima", rekao je Vujošević.

Novi kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da je još rano pričati o formi i takođe pozvao na strpljenje.

"Na početku sezone je fizička priprema u prvom planu i suviše je rano govoriti o igri i formi. Čeka nas jako težak turnir u Španiji koji će nam dobro doći da vidimo gde smo. Fali nam mnogo igrača, što zbog povreda, što zbog reprezentacije. Čeka nas jako teška sezona, sa mladim timom i biće potrebno mnogo strpljenja", rekao je
Milosavljević.

Borbeni košarkaš je takođe kazao da atmosfera vrlo važna.

"Atmosfera je jako važna, a prošle godine je bila sjajna. Tim se nije mnogo promenio i verujem da će ove sezonae biti ista takva", rekao je Milosavljević.

2024 © - Vesti online