Subota 14.09.2013.
15:32
Beta

DS: Novom Sadu treba bolji gradonačelnik, onaj koji nešto radi

Gradonačelnik Miloš Vučević je za sebe rekao da nije nadležan za rešavanje problema bezbednosti, nezaposlenosti i investicija. A zašta je nadležan?
 

Demokratska stranka zatražila je vanredne lokalne izbore u Novom Sadu, jer, kako kažu demokrate, Novosađani zaslužuju boljeg gradonačelnika od Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov izjavila je da je "sramota" da SNS na silu zadržava na funkciji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, iako se on "ne bavi svojim poslom".

Jerkova je podsetila da je Vučević, povodom godinu dana vlasti, sebe u svim medijima proglasio nenadležnim za rešenje problema bezbednosti, nezaposlenosti i investicija, a da "jedino smatra da je nadležan za vanredne pokrajinske izbore".

"Ovakav gradonačelnik, koji za godinu dana nije otvorio ni jedno radno mesto, osim onih koja su rezervisana za stranačke i koalicione kolege, ne zaslužuje poverenje građana", kazala je Aleksandra Jerkov.

Gradski odbor DS je danas na 27 mesta u Novom Sadu organizovao ulične akcije kojima je ukazivao građanima na loš rad gradske koalicije sastavljene od Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

2024 © - Vesti online