Subota 14.09.2013.
12:54
BETA

Rusija i Nemačka na SP, Srbija ide u kvalifikacije

Zoran Terzić
 

Iz Evrope će na šampionatu sveta učestvovati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora prvenstva, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. Selekcija Srbije nalaziće se mađu 20 reprezentacija, koje će učestvovati u trećoj rundi kvalifikacija od 3. do 5. januara 2014. godine.

U toj rundi kvalifikacija će 20 reprezentacija biti podeljeno u pet grupa, a pored Srbije takmičiće se i Turska, Poljska, Holandija, Češka, Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan, Hrvatska, Belorusija, Belgija, Ukrajina, Slovačka, Estonija i Kipar, što je ukupno 17 reprezentacija. Preostale tri selekcije koje će učestvovati u završnoj rundi kvalifikacija biće poznate nakon turnira koji će od 2. do 6. oktobra biti održan u Ranani, u Izraelu. Pored domaćina, na turniru će
igrati i Crna Gora, Švajcarska, Mađarska, Grčka i Letonija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u treću rundu će izboriti tri selekcije.

Plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji izboriće pet pobednika grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije juče nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Švajcarskoj,
pošto je izgubla od Rusije. Srbija će danas od 17.00 u borbi za bronzu igrati protiv selekcije Belgije, koja je u drugom polufinalu izgubila od odbojkašica Nemačke.

2022 © - Vesti online