Subota 14.09.2013.
11:40
Srna

Srbin švercovao 800 kg kokaina

Policija tražila hašiš, a našla kokain
 

Policija je zaplenila jahtu na kojoj je 2. septembra u međunarodnim vodama severno od portugalskih Azorskih ostrva pronađeno 800 kilograma kokaina, a uhapšena su četiri člana posade - dvojica Estonaca, Srbin i Španac.

Naknadno je uhapšeno još 12 osoba iz južne španske pokrajine Andaluzije osumnjičenih za umešanost u krijumčarenje narkotika, saopštilo je ranije Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako javljaju španski mediji, uz kokain i jahtu, policija je u akciji zaplenila i katamaran, više vozila, oružje i novac.

Španski mediji navode da je istraga počela još 2009. godine i to radom na razotkrivanju klanova u Malagi i Kadizu, a koja se dovodila u vezu sa švercom hašiša u Španiji. Policija je, tri godine kasnije, saznala da dvojica članova organizacije pripremaju šverc kokaina u Španiju, kao i da će droga biti sakrivena u jedrenjaku.

"Krijumčari su kokain utovarili u Južnoj Americi, a zatim se jahtom dugom 14 metara uputili ka Španiji. Jahtu, koja je doplovila do španskog grada Kadiz, sa uništenim jedrima, policija je prvo locirala na 1.400 milja od španske obale. Policajci su tada upali na jahtu u kojoj su bili Srbin, Španac i dva Estonca i pronašli 800 kilograma kokaina", navode španski mediji.

2024 © - Vesti online