Petak 13.09.2013.
18:44
mozzartsport.com

EP: Litvanci ubedljivi protiv Belgijanaca

Litvanci nisu bili tako ubedljivi u šutu za tri poena (6/19), ali su vrlo agresivnom igrom u odbrani i odličnom kontrolom skokova rivalu ostavili vrlo malo prostora za igru, što je u potpunosti potopilo ekipu Edija Kastelsa. Belgija je samo tokom prvih pet minuta prvog kvartala bila dostojan rival Litvancima. Posle početnog vođstva Lavova rezultatom 5:1 tim sa Baltika je dodao gas, preuzeo potpunu inicijativu na terenu i zagospodario parketom. Redom su se u listu strelaca upisivali Mačiulis, Kleiza, Darjuš Lavrinovič, Kuzminskas i Valančijunas, pa je rezultat na kraju prve deonice bio 18:12.

Početkom druge deonice Litvanci su trojkom Delininkaitisa stigli do prve dvocifrene prednosti (23:12), a iz minuta u minut ona je sve više rasla, da bi na veliki odmor rezultat bio 44:21. Belgiju su sveli na svega devet poena u četvrtini, koja je bila i presudna.

Kako su napadi prolazili igrači Litvanije su podizali nivo igre, polovinom treće deonice prednost je otišla i na 33 poena razlike (64:31) i od tog trenutka više nije bilo povratka za Lavove.

U poslednjoj deonici Belgijanci su se konačno malo digli i iskoristili nešto opušteniju igru rivala. Prednost su do kraja utakmice sveli na svega 19 poena razlike, najviše zahvaljujući poenima Tabua, Ervela i Drizena, koji je ubeležio svoje prve minute na turniru i postigao devet poena.

Litvanija sada ima sedam bodova, dok je Belgija sa četiri zakucana za dno tabele.

2024 © - Vesti online