Petak 05.03.2010.
16:03
Tanjug

Dogovorena saradnja tužilaca Srbije i CG

Na sastanku predstavnika tužilaštava za organizovani kriminal Srbije i Specijalnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Crne Gore "razmenjene su informacije o aktuelnim predmetima iz nadležnosti ovih tužilaštava i dogovorena je dalja neposredna saradnja".

Ministar pravde Srbije Snežana Malović
 


U saopštenju se navodi da je sastanak održan "u skladu sa dogovorom sa sastanka ministarstava pravde i tužilaštava Srbije i Crne Gore održanog 25. februara 2010. godine".


Sastanak predstavnika dve tužilačke organizacije dogovoren je u Beogradu 25. februara, kada su se, na inicijativu crnogorske strane, sastali ministri pravde Crne Gore i Srbije, Miraš Radović i Snežana Malović.

Tom prilikom zaključeno je da će pravosudna saradnja Srbije i Crne Gore biti znatno unapređena u predstojećem periodu, a problemi u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći u slučaju "Balkanski ratnik" prevaziđeni kroz efikasniju komunikaciju državno-tužilačkih organizacija.


Sagovornici su se tada saglasili da pitanje međunarodne pravne pomoći između pravosudnih organa dve države ne sme biti predmet politizacije i da će ubuduće komunikacija po tom osnovu biti ostvarivana isključivo na stručno-profesionalnom nivou.


Na sastanku je dogovoreno da se predstavnici tužilaštava sastanu tokom ove sedmice, kako bi u neposrednoj komunikaciji razmotrili konkretne buduće korake koji vode prevazilaženju nesporazuma nastalih u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći u slučaju "Balkanski ratnik", odnosno potrage za narko-bosovima.

2024 © - Vesti online