Petak 05.03.2010.
16:00
Vestionline

Borovčaninu pobeda "sa jednom rukom"

Borovčanin je do svoje 24. pobede u karijeri (17 nokautom) stigao tako što mu je Pilipenko predao duel pre početka treće runde.

Srpski bokser je pre toga razornim udarcima u rebra i stomak naneo Ukrajincu povrede posle kojih on nije mogao da nastavi borbu. Ova pobeda bi trebala da mu donese značajne bodove na rang listama, gde je trenutno 23. na svetu

"Zaista težak meč za mene...boksovao sam samo prednjom rukom, jer sam na sparingu pre sedam dana slomio prst leve ruke. Kada sam osetio da sam ga pogodio u slabinu, nisam smeo da propustim priliku i krenuo sam na sve ili ništa, jer pitanje je kako bih odboksovao ostatak meča sa jednom rukom. Publika, prijatelji dali su mi dodatnu snagu,a sama činjenica da je hala bila prepuna čini me posebno ponosnim, jer na ovaj način se srpskom boksu vraća imidž i plemenita veština dobija mesto u društvu koje mu pripada kao i ostalim prestižnim sportovima", kazao je Borovčanin.

Spektaklu na Kopaoniku prisustvovala su istaknuta imena srpskog sporta i privrede (Mikan Velinović, Jaroslav Stupavski, Ivan Adžić, Dragan Maza Vasilijević, Ivan Strugar, Boža Đermanović, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Dragan Perić...).
 

2024 © - Vesti online