Petak 13.09.2013.
11:33
mozzartsport.com

Troickom zabranjeno i da gleda Dejvis kup u Areni!

Očajan: Viktor Troicki
 

Srpska Dejvis kup reprezentacija danas počinje polufinalni okršaj u Areni protiv Kanade bez Viktora Tropickog koji je suspendovan zbog doping afere.

Čovek koji je pre četiri godine bio junak Srbije posle pobede nad Francuskom, danas u neće moći da pomogne svojim saigračima jer izdržava suspenziju od 18 meseci. Troicki čak ni kao navijač neće moći da dođe u Arenu i bodri Orlove!
“Ne da mi ITF da budem u Areni. Užasan je osećaj, zaista pravi skandal! Strašno je to što mi rade. Nadam se da ću se uskoro vratiti na teren i da ću biti u timu u finalu”, rekao je Troicki u ekskluzivnom intervjuu za Sportski žurnal.


Na pitanje gde će da gleda meč, Viktor se našalio.
“Planirao sam da gledam meč uživo. Zato sam i došao u Beograd. Naš Savez je poslao molbu da gledam, ali ITF odbio. Gledaću na TV. Svako veče odem u hotel da pozdravim naše tenisere, to mi nisu zabranili. Redovno se čujemo, stalno smo u vezi. Nadam se da će me zvati na slavlje. Ako treba, ja ću da organizuejm proslavu i neće moći da me izbace.”


Troicki kaže i da teško podnosi odsustvo iz tenisa i da se nada da će se vratiti jači na teren, poput Nadala koji posle sedmomesečne pauze igra bolje nego ikada.
“Nadam se da će moja žalba sudu u Lozani biti na redu već u oktobru i da ću več tada moći da igram. Znam da sam nevin i da mi je učinjena velika nepravda. Preživljavam najteže trenutkwe u karijeri i životu. Kada vratim fil, da sam znao da će biti ovako, naravno da bih drugačije razmišljao. U tom trenutku sam se zaista loše osećao i nisam mogao da dajem krv. Ali, da su mi rekli kakva je situacija, uradio bih to. Šta više, doktorka me je uveravala da je sve u redu. Uradio sam sve što je ona rekla, a dobio sam veliku kaznu. Čak i veću nego teniseri čiji su rezultati bili pozitivni na doping testu”, otkriva Troicki koji je zbog neigranja pao na 71. mesto ATP liste.

2024 © - Vesti online