Petak 13.09.2013.
11:53
b92.net

Vuk: Verujem u Vučićev preobražaj

Lider SPO Vuk Drašković
 

Objašnjavajući zašto je za Vučiča rekao da je apostol Pavle, Drašković kaže da tu metamorfozu koristi često i odavno kad kod hoće da podrži promenu bilo kog čoveka na bolje.

"Nisam razredni da ih ocenjujem"

Na pitanje da li je ova vlast ta koja može da reši sve probleme koji su nam ostali iz prošlosti, Drašković kaže da je u ovoj vladi malo onih koji znaju šta je Evropa i podržavaju iskrenu evropeizaciju Srbije, iako cela vlada deklarativno govori da je za Evropu. On međutim, nije do kraja želeo da odgovori na pitanje ko je iskren po pitanju Evrope, a ko ne. "Ne bih dao tako iskrenu podršku Vučiću da kod njega ne vidim da on stvarno razume šta je EU i da ne vidi da je EU nama potrebna", kazao je Drašković.

Na pitanje ko još nije iskren po pitanju Evrope lider SPO-a odgovara: "Neću da budem razredni starešina pa da ih ocenjuem. Ali, ako čujete iz vlade da ’hoćemo zapad spolja, a istok iznutra’, to je nemoguće. Kao da hoće da imaju spolja školjku audija, a dačiju iznutra."

"I sam sam doživeo takvu metamorfozu jer sam neke svoje stavove, prenagljene i možda prejake reči izgovorene krajem ’80. i ’90. promenio, jer sam shvatio da sam u zabludi", kazao je Drašković u Kažiprstu B92.

Radikalnu promenu stavova doživeo je i Vučić. I mislim da tu promenu treba podržati i ohrabriti jer je to dobro za Srbiju, budući da se radi o čoveku koji se nalazi na mestu potpredsednika Vlade, dodao je Drašković.

Na pitanje zašto sada veruje lideru naprednjaka, Drašković kaže da su se svi pribojavali da će se sa dolaskom SNS na vlast nastaviti politka iz ’90. i politika tadašnje koalicije, u kojoj su bili i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

"Ali srećom to se nije desilo, zahvaljujući toj radikalnoj promeni kursa...Izvinite proevropske snage su imale priliku da evropeizuju Srbiju ali tu ništa nije učinjeno. Ništa nisu uradili ni po pitanju Miloševićevog kosovskog kamena", kazao je lider SPO.

Drašković je dodao i da želi da veruje da se Srbija neće vraćati unazad. "Verujem da ćemo u januaru početi pregovore o pridruživanja sa EU, da uđemo u tu zgradu EU fakulteta i da izlaska nema dok ne dobijemo diplomu. Samo tako moći ćemo da rešimo naše probleme, koji prete da naprave kolaps države", istakao je on.

Pročitajte još: Vučić traži da se hitno rasvetli pokušaj ubistva Vuka Draškovića

2024 © - Vesti online