Petak 13.09.2013.
10:44
BETA

Partizan u Užicu, Zvezda dočekuje Donji Srem

 

Prvenstvo Srbije nastavlja se posle dve nedelje, zbog učešća reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Tri utakmice igraju se sutra od 16.30: Rad - Radnički (KG), OFK Beograd - Radnički (N) i Javor - Čukarički. Od 19 sati igraju Vojvodina - Novi Pazar, Jagodina - Spartak i Napredak - Voždovac, dok sat kasnije počinje duel Slobode i Partizana.

Poslednja utakmica petog kola igra se u nedelju od 19 sati, kada će Crvena zvezda na svom terenu igrati protiv Donjeg Srema. Fudbaleri Partizana pokušaće da pobede Slobodu u Užicu posle dve godine i tako zadrže prvo mesto na tabeli. Crno-beli su u prošlom kolu pobedili Rad (3:1), dok je Sloboda izgubila u Nišu od Radničkog (0:2). Partizan je prvi na tabeli sa 10 bodova, dok je Sloboda 14. sa dva
boda.

Fudbaleri Crvene zvezde će na svom terenu protiv Donjeg Srema pokušati da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Crveno-beli su u prošlom kolu u Kragujevcu pobedili Radnički (2:0), dok je Donji Srem na svom terenu izgubio od Napretka (1:3). Zvezda je četvrta na tabeli sa devet bodova, a Donji Srem zauzima
pretposlednje, 15. mesto sa dva boda. Drugoplasirani Radnički iz Niša igra u Beogradu protiv OFK-a i dobrim rezultatom će pokušati da se zadrži među vodećim timovima. OFK će na sutrašnjoj utakmici predvoditi novi trener Zlatko Krmpotić, koji je na klupi zamenio Zorana Milinkovića, novog trenera Arisa. Radnički ima 10 bodova, a OFK Beograd četiri i nalazi se na 12. mestu.

Trećeplasirani Čukarički, koji zajedno sa Partizanom i Radničkim ima 10 bodova, igra u Ivanjici protiv Javora. Beogradski klub je prošlom kolu odigrao bez golova protiv Vojvodine, dok je Javor na gostovanju pobedio Spartak (2:0). Fudbaleri Vojvodine igraju na svom terenu protiv Novog Pazara i pokušaće da ostvare drugu pobedu u prvenstvu, dok Rad na svom terenu igra protiv Radničkog iz Kragujevca i želi da osvoji prve bodove u ovoj sezoni.

"Građevinari" su izgubili sve četiri utakmice i poslednji su na tabeli, dok je Radnički sakupio tri boda na 13. mestu. Jagodina na svom terenu igra protiv Spartaka, a u Kruševcu Napredak dočekuje Voždovac.
 

2024 © - Vesti online