Petak 13.09.2013.
06:07
B92, Beta

Dinkić se sakrio iza "Beogradske inicijative"

Predstavila se danima misteriozno najavljivana "Beogradska inicijativa"
 

Kako su izjavili, reč je o grupi građana, koja ima "snažnu podršku URS-a", i koju su osnovali sa ciljem da Beograd postane moderan grad. Lider URS-a Mlađan Dinkić se i na Tviteru pohvalio kako "od danas imamo Beogradsku inicijativu, koja okuplja ljude iz raznih stranaka, ali i nestranačke ličnosti".

Zoran Ostojić, koji je pre dva dana napustio poslanički klub LDP-a, rekao je tom prilikom da nema nameru da se učlani u URS, niti da se pridruži njihovom poslaničkom klubu, a svoj angažamn u "Beogradskoj inicijativi" obrazlaže time što veruje u, kako je rekao, "dobru stvar". On je precizirao da je reč o grupi građana koja želi da zadobije što širu podršku građana, da inicijativu "finansiraju građani, a da je "URS pomogao u izradi sajta i davanjem prostorija". Novinare je ipak više zanimao stranački angažman Zorana Ostojića:

"Ponoviću da nisam član URS-a i nisam napustio LDP", rekao je Ostojić, a na pitanje novinara da li će postati član URS-a šaljivo je odgovorio: "Možda ću postati i član SNS".

Snežana Dakić Mikić, koja se predstavila kao "običan građanin, iako je 20 godina u medijima", pažnju je posvetila bezbednosti dece i istakla da bi sve osnovne i srednje škole u Beogradu trebalo da dobiju školskog policajca i da budu opremljene video nadzorom, kao i da svaka škola ima salu za fizičko vaspitanje.

Nenad Radujević je objasnio da noćni život u Beogradu "nisu samo splavovi, šipke i devojke sumnjivog morala" i da je potrebno unaprediti turističku ponudu Beograda, a on će se baviti i razvojem malih i srednjih preduzeća.

Zoran Ostojić je naveo da je jedan od ciljeva Beogradske inicijative preispitivanje rada naplate karata za gradski prevoz Bus plus, jer je cilj uvođenja tog sistema bilo smanjenje izdvajanja iz gradskog budžeta, što se, međutim, nije dogodilo, nego su dotacije povećane.

"Ne kažemo da treba ukinuti Bus plus, niti da je to kriminal, ali bi trebalo preispitati. Grad iz svog budžeta za GSP godišnje izdvaja 120 miliona evra i to je veliki rezervoar, koji bi mogao da posluži za unapređenje života u Beogradu ako bi izdvajanja za GSP bila smanjena", rekao je Ostojić.

On je najavio da će Beogradska inicijativa na lokalnim izborima u Beogradu nastupiti samostalno i ocenio da građani ne žele vizije, nego konkretna rešenja, a program inicijative biće alternativa borbi za vlast u Beogradu između DS-a i SNS-a.

Suzana Grubješić je navela da Beogradska inicijativa nije zamena za raspušteni beogradski odbor URS i da ona neće napuštati poslanički klub stranke Mlađana Dinkića. Na pitanja kakva je uloga lidera URS-a Mlađana Dinkića u formiranju takve inicijative, ona je rekla da URS snažno podržava ovu inicijativu, pa je samim tim podržava i Dinkić.

Prethodnih dana Beogradska inicijativa je imala jaku promociju na društvenim mrežama kao građanska inicijativa koja ima za cilj da ponudi novu politiku glavnog grada. Međutim, tviteraši i blogeri su ubrzo otkrili da iza te inicijative stoji stranka Mlađana DInkića, kao i da je internet domen ove inicijative registrovan sa adrese Ujedinjenih regiona Srbije.

2024 © - Vesti online